Nagrade i priznanja

Nastojimo poslovati odgovorno, dosljedno proizvoditi napitke visokog kvaliteta i pritom smanjivati utjecaj na okoliš i donositi korist našim zaposlenima, kupcima, potrošačima i zajednici.


Počastvovani smo time što smo u Bosni i Hercegovini primili mnoga priznanja za svoj rad, koja su samo neki od dokaza kvaliteta, posvećenosti i ugleda koji uživamo u zajednici u kojoj poslujemo.

D0BRO

2010 - U septembru 2010. godine, kompaniji Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo dodijeljena je glavna nagrada državnog natjecanja DOBRO'10 – Društveno najodgovornije preduzeće godine
u Bosni i Hercegovini
.

Ovo prestižno priznanje Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo osvojila je u konkurenciji 154 društveno odgovorne kompanije. Fondacija Mozaik, agencija MaŠta i Međunarodna finansijska korporacija (IFC) organizatori su natjecanja DOBRO'10, koje se odvija pod sloganom „Dobro je biti dobar“ a s ciljem promoviranja korporativne društvene odgovornosti u Bosni i Hercegovini.

2009 - Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo u martu 2009. godine u konkurenciji 98 preduzeća proglašena je pobjednikom državnog natjecanja društveno odgovornih preduzeća DOBRO'09 u kategoriji „Odgovorne poslovne prakse“.

NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC

2008 - 2012 - I ove godine, peti put zaredom, Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo je osvojila je priznanje ‘Najpoželjniji poslodavac’ u online izboru popularnog portala za zapošljavanje Posao.ba, prilikom kojeg su učesnici mogli glasati za kompanije u kojima bi voljeli raditi.

Birajući kompaniju Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo među deset najboljih, 8.185 posjetilaca ovog portala iz cijele Bosne i Hercegovine joj je time dalo najviše ocjene za sigurnost posla, redovne plate, visinu primanja i beneficije. Također su ocjenjivali firmu i na osnovu mogućnosti unapređenja, reputacije, podrške zaposlenima, korporativne društvene odgovornosti i vodstva u sektoru u kojem posluje.

2006 - 2012 - AIESEC, najveće međunarodno udruženje studenata, imenovalo je kompaniju
Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u zemlji.

Coca-Cola HBC d.o.o. Sarajevo prepoznata je kao najpoželjniji poslodavac 2006. godine, a taj status je zadržala i u narednih sedam godina. Na manifestaciji „Dani studentskih karijera“ (Career Days) koju je organizirao AIESEC, među više od 30 kompanija koje su se natjecale u raznim oblastima poslovanja,
Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo nagrađena je ovim prestižnim priznanjem osvojivši više od 79% ukupnog broja glasova. Prema rezultatima ankete, ugodno radno okruženje, prilike za napredovanjem i obučavanjem, ugled kompanije, početna plata i fleksibilan stil upravljanja navedeni su kao presudni faktori.

ZLATNI, SREBRNI I BRONZANI DONATOR

2009 - Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini dodijelila je 2009. godine kompaniji Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo priznanje „Zlatni sponzor“ za dosljedno pružanje podrške u ostvarivanju vizije „Bosna i Hercegovina bez mina do 2019. godine“.

2010 - 2011 - U maju 2010. godine Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini dodijelila je kompaniji Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo priznanje „Zlatni donator“, a 2011. godine priznanje "Bronzani donator", za partnerstvo na projektu UNICEF-a „Hiljade malih osmijeha“, projektu podrške ranom razvoju djece, sa posebnim naglaskom na djecu koja pripadaju ugroženim i marginaliziranim društvenim grupama.

2011 - Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine SUMERO uručio je priznanje kompaniji Coca-Cola HBC B-H za doprinos izgradnji Centra za podršku osobama sa posebnim potrebama u općini Vogošća u Sarajevu.

2012 - Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH uručio je Coca-Coli HBC B-H d.o.o. priznanje "Srebrni donator" za doprinos programu deminiranja u Bosni i Hercegovini.

Back to top

 

Stranice sa sličnim sadržajem